Кокосова панакота



  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

Много нежно кремче :) За всеки случай да кажа, че е от клатещите се - за тези, които не понасят клатещи се десерти :)))

Продукти
1 консерва (400 милилитра) кокосово мляко
100 милилитра прясно мляко
100 милилитра сладкарска течна сметана
5-6 супени лъжици подсладено кондензирано мляко
10 грама желатин


Накисваме желатина в 70 милилитра вода до набъбване. През това време поставяме останалите продукти в тенджерка на среден огън до леко стопляне. Желатинът разтваряме на водна баня и го прибавяме към млечната смес. Разпределяме я в купички, които предварително сме намазали с олио. Оставяме ги в хладилник да стегнет за поне 5 часа, най-добре за една нощ. Ако решим да обърнем крема, първо потапяме купичката в гореща вода за около 5 секунди, после с нож леко минаваме ръбчето, накарая обръщаме върху чинийка.
При мен е с леко минати на тиган къпини с малко захар.





  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

Коментари

  1. Не мога да пропусна и тази панакота - чудна е, дано не досаждам и звуча като ласкател, надявам се искреността ми да личи в думите!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации